6 alternatieven voor Amazon voor e-commerce

Met een nettowaarde van $ 1,7 biljoen domineert Amazon al jaren de e-commercesector, waardoor veel van zijn concurrenten in de schaduw blijven. Maar zijn er alternatieven voor Amazon? Met een publiek zo groot als Amazon, komen startende kleine bedrijven en solo-ondernemers massaal naar de site om de producten te verkopen, zich te vestigen en hun onderneming op te bouwen. Ondanks het publiek dat Amazon biedt, wil je misschien andere online locaties zoeken om je items te vermelden. Er zijn veel goede redenen om uw e-commerce-horizon te verbreden. Ten eerste heeft het weinig zin om al je eieren in één mand te doen. Ten tweede zorgt het verkopen op een breder scala aan marktplaatsen ervoor dat uw producten onder de aandacht komen van een groter publiek. En tot slot, als u naar de andere beschikbare keuzes kijkt, kunt u geld besparen op vergoedingen, of u dichter bij uw beoogde kopers brengen. Hieronder staan ​​enkele haalbare alternatieven voor Amazon. We zullen kijken naar hun voordelen, hun vergoedingsstructuren en wat hen anders maakt.
Waarom u een alternatief voor Amazon zou moeten gebruiken voor uw e-commercebedrijf
We hebben al een van de belangrijkste redenen genoemd om andere locaties te zoeken: de gevaren van afhankelijk zijn van één verkoopplatform. Het is niet ongehoord dat verkopers hun accounts laten blokkeren. Als je jezelf nog niet hebt gevestigd op een van de alternatieven voor Amazon, zou je bedrijf kunnen tanken. Door echter meerdere accounts in te stellen bij verschillende marktplaatsen, heeft u meer flexibiliteit als er iets misgaat. Bovendien kunt u andere online platforms gebruiken om uit te testen welke het beste zijn voor uw producten. En er zijn nog andere voordelen bij het vinden van extra marktplaatsen, zoals:
Grotere flexibiliteit
Alle verkoopplatforms voor e-commerce hebben een zekere mate van controle over uw bedrijf. Ze bepalen:

 • Welke producten u kunt vermelden
 • De voorwaarden voor zakendoen
 • Uw betalingsmogelijkheden
 • Verzendkosten

Deze voorwaarden zijn mogelijk niet geschikt voor uw bedrijf. Dus als u op zoek bent naar meer flexibiliteit, dan is het een goed idee om alternatieven voor Amazon te zoeken.
Betere ondersteuning van klanten en leveranciers
Misschien heb je het gevoel dat de leverancier of klantenondersteuning ontbreekt. Amazon biedt handige bronnen voor verkopers, zoals de universiteit. Maar sommige verkopers vinden dat verkopersondersteuning soms mager is, vooral als er iets misgaat.
Meer verzendopties en lagere kosten Met enkele Amazon-alternatieven
Amazon heeft in de loop der jaren zijn tariefstructuur gewijzigd, wat bij sommigen tot frustratie heeft geleid. Amazon stelt zijn professionele verkoopplan in op $ 39,99, waarbij individuele plannen gratis beschikbaar zijn. En verwijzingskosten verschillen, afhankelijk van de categorie waarin je verkoopt. Verzending is een extra reden om te overwegen naar alternatieven te zoeken, aangezien individuele verkopers op Amazon niet flexibel genoeg zijn over hun verzendkosten. Als u kosten wilt verlagen of wilt vertakken, kunt u door te tekenen met een aantal alternatieven voor Amazon uw bedrijf verder opschalen en tegelijkertijd de kosten verlagen.
Amazon alternatieve betalingskeuzes
Als u een verkoper op Amazon bent, weet u dat deze betaalt via ACH of elektronische overboeking. Amazon verdeelt deze betalingen elke twee weken naar uw bankrekening en het kan tot vijf dagen duren voordat ze zijn vereffend. Maar dat werkt niet altijd voor iedereen. Als u een klein bedrijf bent en weinig geld heeft, kunt u uw cashflow verbeteren door u aan te melden bij e-commerceplatforms met een breder scala aan betalingsopties.
Wat te zoeken in een Amazon-alternatief
Voordat u naar alternatieven voor Amazon zoekt, moet u beslissen wat u met uw bedrijf wilt. U moet ook rekening houden met de producten die u verkoopt en met uw beoogde klant. Als je bijvoorbeeld afdrukbare producten verkoopt, kan Etsy een uitstekende keuze zijn. Of, als u op zoek bent naar consumenten die verstand hebben van technologie, zult u merken dat Newegg goed voor u werkt. Andere gebieden waar u aan wilt denken, zijn onder meer:
Makkelijk te gebruiken
Marktplaatsen waarmee u artikelen efficiënt kunt toevoegen, betekent dat u in minder tijd meer producten kunt aanbieden. Maar u wilt ook alternatieven voor Amazon bekijken vanuit het perspectief van uw klant. Hoe belangrijk is het gebruiksgemak? Welnu, als u recent onderzoek van Digital Commerce 360 ​​en Bitrate opmerkt, zult u zien dat dit een belangrijke factor is bij de aankoopbeslissing. Wanneer u nieuwe platforms onderzoekt, kunt u deze zelf uitproberen en aandacht besteden aan zaken als:

 • Navigatie
 • Gemakkelijk afrekenen
 • Betalingsmogelijkheden
 • Verzendkeuzes

Gebruikerstypen
Denk na over uw ideale consument en het type gebruikers dat het platform aantrekt. EBay is bijvoorbeeld enorm, met 182 miljoen actieve kopers. Het is geweldig voor het afsluiten van tijdelijke deals, merkproducten en geliefde items. Het is echter niet altijd de eerste plaats waar shoppers aan denken bij het zoeken naar handgemaakte goederen of unieke items. Ze gaan eerder ergens naartoe zoals Etsy.
Vergoedingen
Vergoedingen kunnen een aanzienlijk deel van uw winst in beslag nemen als u niet oppast. Afhankelijk van de tariefstructuur zijn sommige sites mogelijk niet geschikt als u kleinere items met een lagere waarde verkoopt. Als u op dit gebied wat hulp nodig heeft, zijn vergoedingscalculators nuttig. Hier is een lijst met de bekende.
Beste alternatieven voor Amazon voor e-commerce
Wat zijn enkele van de beste Amazon-alternatieven als u uw producten online wilt verkopen? Laten we eens kijken naar enkele van de beste opties, in willekeurige volgorde.
Bonanza
Bonanza, opgericht in 2007, heeft een trouwe aanhang opgebouwd met een breed scala aan categorieën. Aanmelden is gratis en de kosten zijn ongecompliceerd. De kosten voor de uiteindelijke waarde van het bod zijn 3,5 procent voor verkopen onder de $ 500. Voor verkopen van meer dan $ 500 wordt een extra vergoeding van 1,5 procent gevraagd. Hoewel het veel kleiner is dan Amazon, heeft Bonanza enkele voordelen ten opzichte van zijn grotere rivaal. Ze omvatten een grotere nadruk op het opbouwen van klantrelaties en het ontwikkelen van een duurzaam bedrijf door terugkerende klanten. Even aantrekkelijk voor verkopers zijn de marketingtools die Bonanza biedt. Deze geven u toegang tot waardevolle gegevens over productprestaties, zodat u trends kunt ontdekken, aanbiedingen kunt optimaliseren en uw artikelen beter op de markt kunt brengen. Andere kenmerken zijn:

 • Automatische synchronisatie met eBay, Amazon en Shopify
 • Aangepaste marketingtools
 • Hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen
 • Google-integratie
 • Hoog niveau van klantenondersteuning.

Maar wat Bonanza onderscheidt, is de focus op unieke items. Het probeert niet een andere Amazon te zijn. Zoals Bonanza het zegt, is het een site waar je “alles behalve het gewone” vindt.
eBay
Een van de meest prominente alternatieven voor Amazon is eBay. Net als Amazon heeft eBay aanzienlijke veranderingen aangebracht sinds de lancering in 1995. In de loop der jaren is de focus van eBay verschoven van de markt voor verzamelobjecten waar het vroeger op gericht was, en het is nu meer op producten gebaseerd. Veel bekende merken zoals Rolex, Hasbro en Microsoft stellen hun goederen beschikbaar via de ebay.com-site voor merkuitgangen, waardoor consumenten een koopje kunnen doen. Maar dat betekent niet dat er nog steeds geen plaats is voor meer ongebruikelijke of verzamelobjecten. Op eBay variëren listingkosten en uiteindelijke waardevergoedingen, maar het stelt veel van de uiteindelijke waardevergoedingen vast op 10 procent of minder. Als je vergoedingen moet berekenen voordat je een advertentie plaatst, gebruik dan een eBay-kostencalculator. Enkele voordelen van verkopen op eBay zijn:

 • Een uitgebreider scala aan categorieën
 • Meer betalingsopties voor kopers, zoals een creditcard / betaalpas, PayPal en lokale incasso. Verkopers kunnen ook Apple Pay, Google Pay en cadeaubonnen accepteren via beheerde betalingen.
 • Verbeterde branding via eBay-winkels en marketingmateriaal

Wat eBay echter onderscheidt, zijn de veilingen. Veilingen zijn misschien niet ideaal voor elk bedrijf. Verkopers die gespecialiseerd zijn in verzamelbare of zeldzame items, kunnen echter merken dat het bieden hun uiteindelijke verkoopprijs hoger opdrijft dan ze zich hadden kunnen voorstellen.
Etsy
Als je bedrijf voornamelijk bedrukbare producten of kunst- en handwerkartikelen verkoopt, dan is Etsy misschien iets voor jou. Van de vele alternatieven voor Amazon heeft Etsy misschien wel een van de meest betaalbare en ongecompliceerde prijsbenaderingen. Elke vermelding kost slechts 20 cent en de vermelding is vier maanden geldig. Dan zijn er transactiekosten van vijf procent voor goederen die worden verkocht. Verwerkingskosten voor betalingen zijn variabel en afhankelijk van de locatie. Als je je bedrijf verder wilt laten groeien, is Etsy Plus beschikbaar voor $ 10 per maand. Opnieuw vermelden is ook eenvoudig. Selecteer gewoon de optie voor automatisch verlengen en u hoeft niets anders te doen. Voordelen van verkopen op Etsy zijn:

 • Meer maatwerk over hoe uw winkel eruitziet
 • Ideaal voor beginners
 • Lagere tarieven
 • Verkopers kunnen verzamelobjecten en vintage items op Etsy plaatsen

Dat zijn de voordelen, maar er zijn een aantal mogelijke nadelen die het vermelden waard zijn. Ten eerste is Etsy veel kleiner dan Amazon, wat betekent dat er hevige concurrentie is, dus je producten moeten opvallen. Ten tweede, hoewel vergoedingen goedkoper zijn, kunt u meer verkopen op Amazon Handmade vanwege het grotere publiek.
Walmart Marketplace
Amazon domineert e-commerce, maar Walmart wint terrein. Uit recente verkoopcijfers blijkt dat de e-commerceverkopen van Walmart met 74 procent zijn gestegen. Deze stat betekent dat als u op zoek bent naar alternatieven voor Amazon, Walmart veelbelovend kan zijn. Net als Amazon biedt Walmart nu een fulfillment-service. Hoewel opslag- en uitvoeringskosten van toepassing zijn, is de tariefstructuur van Walmart minder gecompliceerd dan Fulfilment door Amazon, en zijn de verwijzingskosten concurrerend. Bovendien zijn er met de marktplaats van Walmart geen opstart- of lopende maandelijkse kosten. U moet echter rekening houden met andere kosten, zoals unieke productcodes (UPC’s). Voordelen van verkopen op de Walmart-markt zijn onder meer:

 • Lagere kosten
 • Minder concurrentie door koper / verkoper ratio
 • Prijsbeheersing over voorraad

Wat maakt het platform anders? In tegenstelling tot Amazon staat de marktplaats van Walmart alleen open voor uitgenodigde merken. U kunt niet zomaar registreren en beginnen met verkopen. Maar u kunt zich aanmelden. Om uw interesse in verkopen te registreren, vraagt ​​Walmart bedrijven om het interesseformulier in te vullen.
Newegg
Newegg heeft een reputatie opgebouwd als de beste wereldwijde technische marktplaats online. Maar het verkoopt ook kleding, huis- en lifestyleproducten, sport- / gezondheidsgerelateerde artikelen, tv’s en nog veel meer. Wat betreft vergoedingen, is niet-elite-lidmaatschap gratis. Elite-lidmaatschap heeft twee niveaus, variërend van $ 29,95 – $ 99,95 per maand. De commissies variëren, met als hoogste 12 procent. Voordelen van verkopen op Newegg zijn onder meer:

 • Kan goedkoper zijn voor technische producten
 • Trekt tech-kopers aan die goed geïnformeerd zijn over producten
 • De Newegg-zoekmachine maakt het vinden van elektronica en componenten sneller
 • Marketing op maat voor bedrijven
 • Diverse betalingskeuzes voor verkopers, waaronder wekelijkse ACH-betalingen, PayPal, bankoverschrijving, PingPong, Payoneer en World First
 • Een breed scala aan betalingen voor kopers, waaronder PayPal en BitPay

Maar het is de multi-channel fulfilment-optie die verkopers het meest kan interesseren. Als u vanaf verschillende platforms verkoopt, biedt Newegg een centraal punt om al uw bestellingen te beheren.
Shopify
Wanneer u op een platform van een derde partij verkoopt, heeft u beperkte controle. Veel online verkopers geven de voorkeur aan het opzetten van hun winkels op het Shopify-platform. De site biedt nieuwe verkopers een gratis proefperiode van 14 dagen om ze op weg te helpen. Daarna kost een eenvoudige Shopify-winkel u $ 29 per maand. Online creditcardtarieven zijn 2,9 procent + 30 cent. En u zou het gemakkelijk genoeg moeten vinden om te beginnen met verkopen. Nadat u zich heeft aangemeld voor de gratis proefperiode, zijn de volgende stappen:

 • Voeg producten toe
 • Afbeeldingen selecteren
 • Verzendgegevens instellen
 • Pas pagina’s voor zoekmachines aan met behulp van trefwoorden
 • Maak hoofdpagina’s
 • Winkel aanpassen

De voordelen van Shopify zijn onder meer:

 • Hoog gewaardeerde klantenondersteuning en verkoopfuncties
 • Meer maatwerk
 • Groot aanbod aan e-commerce tools en apps
 • Toegang tot de e-commerce universiteit
 • U kunt een groot aantal valuta’s accepteren

Gevolgtrekking
Er zijn verschillende redenen waarom u mogelijk op zoek bent naar alternatieven voor Amazon. Misschien wilt u een platform dat een breder scala aan betalingsopties biedt, een site die meer niche is, of wilt u gewoon een uitgebreidere selectie van online marktplaatsen om uw waren te verkopen. Zoals je kunt zien, zijn er veel locaties beschikbaar, en ze hebben allemaal hun voordelen. Sites zoals Bonanza hebben een loyaal publiek opgebouwd en de aanwezigheid van Walmart op het gebied van e-commerce groeit sterk. Nichesites zoals Etsy en Newegg zijn ideaal voor specialistische artikelen, en eBay biedt meer maatwerk en verschillende verkoopmethoden, waaronder veilingen. Als u het alleen wilt doen, is er altijd Shopify, waar u uw eigen e-commercebedrijf kunt opzetten en promoten.
Bent u een online verkoper? Vertel ons hieronder over uw favoriete platform en uw ervaringen.

Be the first to comment on "6 alternatieven voor Amazon voor e-commerce"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*