30 geweldige franchise-bedrijfsideeën

Als u een nieuwe ondernemer bent die op zoek is naar winstgevende zakelijke ideeën met minimale risico’s, kan een franchisebedrijf een geweldige plek zijn om te beginnen. Een franchisebedrijf draagt ​​het succes, de geloofwaardigheid en de populaire associaties van gevestigde merken, waardoor de behoefte aan uitgebreide marketing en merkopbouw voor u als franchisenemer wordt verminderd. Dit kan u veel tijd en geld besparen terwijl u zich concentreert op het winstgevender maken van uw bedrijf. Een franchise-bedrijfsmodel kan u ook helpen snel op te schalen, omdat u de operationele processen en het raamwerk erft van het licentiebedrijf. Denk er zo over na: wat zou makkelijker zijn? Een bedrijf helemaal opnieuw beginnen, werken aan branding, operations, financiering en marketing – of een licentie kopen voor een reeds opgericht bedrijf? In de meeste gevallen is het het laatste. Dat is de reden waarom ondernemers zo graag franchisebedrijven kopen.
Wat is een franchisebedrijf?
Een franchisebedrijf is een licentiemodel van een bedrijf waarbij een succesvol bedrijf u in staat stelt een versie van zijn bedrijf te runnen met behulp van zijn logo, processen en interne middelen. Denk aan de vele fastfoodwinkels die je wereldwijd ziet. Deze ‘franchise’-bedrijven bestaan ​​op meerdere locaties en verkopen dezelfde producten onder dezelfde merknaam, wat helpt bij het opbouwen van loyale klanten en directe merkherkenning. Enkele voorbeelden van wereldwijde franchises zijn McDonald’s, Domino’s Pizza en Subway.
Optie #1: Start een franchisebedrijf voor “thuisdiensten”
Thuiszorgfranchises bieden diensten aan op het gebied van verhuizen en huisvesting. Deze werken het beste voor regionale bedrijven, aangezien de meeste mensen de voorkeur geven aan lokale reparatie- en renovatiediensten om tijd en geld te besparen.
Franchisebedrijf voor schilderen
Omdat er elk jaar meer en meer huizen worden gebouwd, blijft de vraag naar schilders groeien. U kunt deze groei verzilveren door een franchisebedrijf voor schilderen te starten. Bedrijven zoals CertaPro Painters laten u uw eigen bedrijf starten onder hun naam, zodat u schilderdiensten kunt gaan aanbieden met behulp van de CertaPro-branding.

Reparatieservices
Waar u ook woont, er is altijd behoefte aan reparatieservices. Als u op zoek bent naar een stabiel bedrijf met minimale marktschokken, start dan een reparatieservicefranchise. Dit model is redelijk stabiel omdat huizen terugkerende reparaties nodig hebben, wat betekent dat u de mogelijkheid heeft om langdurige klanten te ontwikkelen. Enkele populaire opties zijn Paul Davis Restoration, Mr. Handyman en 911 Restoration.
Verhuisdiensten
Een andere populaire zakelijke mogelijkheid voor franchise aan huis ligt in de verhuisindustrie. Naast bewegende series bieden deze franchises tijdelijke opslag en rommelverwijderingsservices. U kunt zakelijke franchisemogelijkheden vinden bij bedrijven zoals UNITS Moving & Portable Storage. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het beheren van een verhuisbedrijf ongelooflijk lastig kan zijn, omdat er een grotere mate van verantwoordelijkheid bij komt kijken.
Huisschoonmaakdiensten
Naarmate de gemiddelde burger een steeds drukkere levensstijl aanneemt, is de behoefte aan schoonmaakdiensten de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. U kunt profiteren van deze bloeiende trend door een franchisebedrijf voor schoonmaak op te starten met bedrijven als Chem-Dry en Merry Maids.
Optie #2: Start een “detailhandelsfranchise”-bedrijf
Als mensen aan winkelen denken, is detailhandel een van de eerste sectoren die bij hen opkomt. Retailfranchisebedrijven zijn er in vele soorten en maten. Op deze manier kunt u zich concentreren op een branche die echt aansluit bij uw interesses en vaardigheden.
Fitnessfranchise
De fitnessindustrie, en met name sportkleding, floreert. Het is een van de weinige sectoren die tijdens de pandemie een enorme groei heeft doorgemaakt, waarbij mensen meer aandacht besteden aan hun gezondheid dan ooit tevoren. Van trainingsschoenen tot yogaaccessoires, mensen hebben voortdurend behoefte aan fitnessproducten. Door een fitnessfranchisebedrijf te starten met bedrijven als Anytime Fitness en Planet Fitness, kunt u zich op deze klanten richten en uw bedrijf opschalen.
Vastgoedfranchise

Vastgoed is een lastige maar lucratieve markt voor aspirant-ondernemers. Het heeft een steile leercurve, maar kan u helpen een winstgevend bedrijf op te bouwen met een royale cashflow, als u het goed doet. Bedrijven zoals HomeVestors of America zijn een geweldige plek om een ​​franchisebedrijf voor onroerend goed te starten.
Carwash-franchise

Carwash-franchises met een sterke branding kunnen profiteren van loyaliteit bij herhalingsaankopen, waardoor u nieuwe klanten kunt aantrekken en langdurige relaties kunt opbouwen, waardoor uw bedrijf winstgevend blijft. Enkele geweldige carwash-franchiseopties zijn Prime Car Wash, Tommy’s Express en Mr. Clean.
Sportfranchise
Als je een passie voor sport hebt, overweeg dan om te investeren in een sportbedrijf. Bedrijven zoals Soccer Shots bieden geweldige franchisemogelijkheden met een missiegedreven bedrijfsmodel. U kunt zich ook richten op bedrijven die sportartikelen verkopen, trainingsruimten aanbieden, lidmaatschappen van sportclubs en andere sportgerelateerde activiteiten.
Meubelfranchise
Net als de groeiende populariteit van woondiensten, zien meubelwinkels een sterke stijging van de vraag. Van het verkopen van individuele meubelstukken tot het aanbieden van huurpakketten, franchises in de meubelindustrie bieden een breed scala aan schaalmogelijkheden. Je kunt werken met franchises als Bloomin’ Minds en Slumberland Furniture.
Optie 3: Start een “Food Franchise” -bedrijf
Mensen houden van eten, vooral fastfood. Dus als u op zoek bent naar een goed verkopende, favoriete franchiseonderneming, start dan een voedselfranchise. Deze zijn super populair, hebben de neiging om het economisch goed te doen en hebben een grote naamsbekendheid in een brede geografische regio.
Pizzafranchisebedrijf
Populaire etenswaren zoals pizza hebben het potentieel om goed te verkopen en bieden u de kans om een ​​winstgevende franchiseonderneming op te bouwen. Dit is een van die categorieën waar sprake is van sterke concurrentie, maar met een groot groeipotentieel. Je hebt veel opties om uit te kiezen, waaronder Domino’s Pizza, Pizza Hut en Papa John’s.
Koffiefranchisebedrijf
Koffie is letterlijk een ander hot-selling item. Als je een fan bent van de drank en een consistent bedrijf wilt leiden, kan het starten van een koffiefranchise een geweldige optie voor je zijn. Overweeg om samen te werken met bedrijven als Dunkin’, Aroma Joe’s Coffee en Scooter’s Coffee.

IJsfranchisebedrijf
Als u zich op de markt voor diepvriesproducten wilt richten, kunt u overwegen een franchisebedrijf voor ijs te starten. Merken zoals Baskin-Robbins hebben een enorm klantenbestand dat u kunt benutten met een franchise-bedrijfsmodel. U kunt ook bedrijven als Kona Ice overwegen, die kleiner zijn dan de grote namen in de branche, maar een grote verscheidenheid en mogelijkheden bieden om nieuwe klanten te bereiken.
Burger-franchise

Als we het hebben over franchisebedrijven, stellen we ons vaak McDonald’s voor, die decennia na de lancering nog steeds populair is. Als u op zoek bent naar dat soort groei, consistentie en merkkracht, kies dan voor een hamburgerfranchise. Je kunt ook andere bedrijven kiezen, zoals Wendy’s, Burger King of Carl’s Jr.
Noodle-franchise

Het starten van een noedelfranchisebedrijf kan een geweldige ontbijt- en snackoptie bieden voor lokale bewoners. U, als bedrijfseigenaar, kunt relaties opbouwen, locaties uitbreiden en toch consistent blijven in uw aanbod. U kunt samenwerken met bedrijven als Nothing But Noodles en Noodles & Company om noodle-franchisebedrijven te lanceren.
Optie #4: Start een franchisebedrijf voor “Professional Services”
Als geen van de opties u tot nu toe aanspreekt en u een meer persoonlijke benadering wilt, overweeg dan om een ​​franchisebedrijf voor professionele services te starten. Deze bieden het grootste potentieel voor aanpassing, aanpassing en variatie in vergelijking met andere franchise-bedrijfsmodellen. Met een professioneel servicefranchisebedrijf heeft u een groot aantal mogelijkheden om klanten te behouden die op de lange termijn behoorlijk winstgevend kunnen zijn.
Verzend- en postfranchise
Bijna elk bedrijf en elke woongemeenschap heeft tegenwoordig een verzend- en postservice nodig. Deze stijgende vraag biedt veelbelovend potentieel voor franchisenemers. Gevestigde merken zoals The UPS Store kunnen u helpen uw klanten sneller te vinden en voor de komende decennia vast te houden. Dergelijke franchise-bedrijfsmodellen bieden ook een enorm uitbreidingspotentieel, aangezien verzend- en postbedrijven de geografische gebieden die ze bedienen blijven uitbreiden.
Franchise afdrukken
Net zoals verzend- en postbedrijven een hoeksteen zijn van het werkleven in verschillende sectoren, zijn drukkerijen ook een belangrijk onderdeel van het moderne leven. Het beste deel van het starten van een drukkerijfranchisebedrijf is dat het eenvoudiger is op te zetten en te beheren. Het is relatief onderhoudsarm, heeft een laag risico en heeft veel groeipotentieel, waardoor het een ideale optie is voor nieuwe ondernemers. Zoek naar bedrijven zoals Minuteman Press voor het lanceren van een succesvolle drukkerijfranchise.
Personeelsfranchise
Een andere populaire franchiseoptie voor bedrijven is een franchisebedrijf voor personeel. Bedrijven zoals Spherion en Express Employment Professionals helpen andere bedrijven hun personeelsposities in te vullen door hen in contact te brengen met mensen die op zoek zijn naar een baan. Deze franchise-bedrijfsmodellen kunnen u helpen positieve relaties op te bouwen met grote bedrijven in uw branche terwijl u een behoorlijke winst maakt.
Trainingsfranchise
Naast uitzendbureaus hebben bedrijven ook opleidingsaanbieders nodig om hun personeel bij te scholen. Of het nu gaat om driemaandelijkse seminars of jaarlijkse bootcamps voor bijscholing, het werken met bedrijven als Sandler Training en Dale Carnegie kan u helpen een impactvol thought leadership en franchisebedrijfsmodel voor bedrijfstrainingen op te zetten.

Ontwerpfranchise

Van rebranding tot interieurinrichting, ontwerpteams zijn een belangrijke speler in de meeste grote industrieën. Als je een passie hebt voor kunst, decoratie en de basisprincipes van marketingontwerp begrijpt, kun je samenwerken met bedrijven als Closets by Design en Decorating Den Interiors om een ​​designfranchisebedrijf te starten.
Veelgestelde vragen over het starten van franchisebedrijven
Hier zijn enkele veelgestelde vragen die nieuwe ondernemers stellen wanneer ze van plan zijn een franchisebedrijf te starten. Bezit ik de rechten op een franchisebedrijfsnaam? Wanneer u een franchisebedrijf koopt, koopt u alleen de licentie om de middelen van het bedrijf te gebruiken en niet de rechten om het bedrijf zelf te bezitten of te beheren. Dit betekent dat u de franchise kunt bezitten en beheren, maar dat het oorspronkelijke bedrijf nog steeds een onafhankelijke entiteit blijft. Moet ik royalty’s betalen als ik via de franchise verkoop? De betalingsstructuur voor elk franchisebedrijf is afhankelijk van de overeenkomst die u heeft met het eigenaarsbedrijf. Een bedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen om naast licentiekosten ook royalty’s te accepteren voor elke aankoop. Bedrijven kunnen ook werken met een vaste vergoedingsstructuur per franchiselocatie. Wat is het verschil tussen een franchisevergoeding en een royaltyvergoeding? Hoewel zowel de franchisevergoeding als de royaltyvergoeding nodig zijn om een ​​franchise te bezitten, zijn de twee niet hetzelfde. De franchisevergoeding is de kosten van het kopen van een licentie om de branding en middelen van het eigenaarsbedrijf te gebruiken. Een royaltyvergoeding daarentegen is een op inkomsten gebaseerde vergoeding die u betaalt op basis van uw omzet en winst. Een gemakkelijke manier om dit te onthouden, is door te onthouden dat franchisevergoedingen eenmalige betalingen zijn voor het kopen van de handelslicentie, terwijl royalty’s zijn doorlopende betalingen op basis van uw inkomsten. Kan ik een franchise verkopen? Als u niet tevreden bent met uw franchisebedrijf, heeft u altijd de mogelijkheid om het te verkopen. Franchise exits zijn vrij gebruikelijk, vooral in grotere steden waar meerdere bedrijven strijden om de aandacht van de consument. Het is echter belangrijk om uw overeenkomst te controleren voordat u verkoopbeslissingen neemt. Uw eigen bedrijf geeft u mogelijk niet de rechten om hun franchise buiten hun organisatie te verkopen.

Franchise Bedrijven Conclusie
Het starten van een franchisebedrijf heeft veel voordelen voor ondernemers op alle niveaus. Nieuwe bedrijfseigenaren vinden het misschien gemakkelijker om een ​​vooraf gevestigd bedrijf te runnen dan helemaal opnieuw een nieuw merk te beginnen. Ondernemers op het middenniveau kunnen ook een franchise gebruiken om hun carrière een wending te geven, vooral als het een verandering in de branche is. Ten slotte kunnen senior ondernemers enorm profiteren van de naamsbekendheid die het eigenaarsbedrijf heeft opgebouwd. De meeste franchisemerken hebben duizenden trouwe klanten die een bron van terugkerende inkomsten voor het bedrijf worden. Als u dit bereik kunt benutten voor verdere groei, kan het gemakkelijker zijn om uw franchisebedrijf snel op te schalen.
Welk franchisebedrijfsidee past het beste bij uw behoeften? Welk idee zou jij als eerste willen proberen?

Bekijk hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

  • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
  • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
  • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "30 geweldige franchise-bedrijfsideeën"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*