5 soorten slechte backlinks die u niet wilt

Backlinks verwijzen naar URL-links van andere websites die terugverwijzen naar jouw website. Ja, het staat allemaal in de naam. Het zijn links naar uw website. Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Door een netwerk van backlinks uit verschillende bronnen te onderhouden, kunt u de relevantie en reputatie van uw site bij zoekmachines verbeteren. Niet elke backlink is echter gelijk. Sommige kunnen veel verkeer genereren en uw SEO verbeteren. Anderen reflecteren negatief op uw site. Gelukkig zijn er manieren om die slechte backlinks te vinden en uw linkprofiel op te schonen, zodat uw algehele optimalisatie verbetert en gebruikers uw site kunnen vinden.
Goede Vs. Slechte backlinks en waarom het ertoe doet
In de epische strijd tussen goede backlinks en slechte backlinks is de bron belangrijk. Dat is echt waar het op aankomt om te bepalen of een link goed of slecht is. Laten we een paar stappen terug doen en praten over waarom zoekmachines überhaupt iets kunnen schelen. Waarom geven ze verdienste aan de bronnen van sommige backlinks terwijl ze andere noemen? Het komt neer op gebruikerservaring. We willen allemaal onze klanten de beste ervaring bieden met onze producten of diensten, en zoekmachines, zoals Google en Bing, zijn niet anders. Ze willen ook klanten die keer op keer terugkomen omdat hun ervaring geweldig was. Hoe heb je een geweldige ervaring op een zoekmachine? U krijgt de resultaten waarnaar u op zoek bent en vindt betrouwbare websites die uw vragen beantwoorden. Zoekmachines geven prioriteit aan websites met een positieve online reputatie. Om backlinks echter effectief te laten zijn, hebben de websites die naar u linken ook een goede reputatie nodig. Hoe weet je wat een goede backlink is? De beste links gebeuren organisch (wat betekent dat u er niet voor betaalt of handelt), waarde toevoegen aan de website en de gebruiker helpen een onderwerp beter te begrijpen. Sites die hun gebruikers nuttige inhoud bieden, zijn over het algemeen een bron van goede backlinks. Slechte backlinks worden gepingd door zoekmachines en verminderen uw weergave in de resultaten van zoekmachines, is het tegenovergestelde. Ze zijn kunstmatig, geforceerd of niet relevant. Ze kunnen verouderd zijn, afkomstig zijn van spamsites of van een andere site waarvan u de eigenaar bent.
5 slechte backlink-typen om op te letten
Houd er bij het werken aan de zoekmachineoptimalisatie van uw website rekening mee dat er verschillende soorten slechte backlinks zijn die u niet wilt. Over het algemeen wil je alles vermijden dat onbetrouwbaar of te mooi aanvoelt om waar te zijn. SEO kost tijd en gebeurt niet van de ene op de andere dag. Terwijl u uw SEO-game beoordeelt, zijn dit vijf van de belangrijkste soorten backlinks die u moet vermijden.
1. Links van spam-sites
Spam is niet altijd gemakkelijk te definiëren, maar de meesten van ons weten wat het is. Het zijn advertenties die voor u niet relevant zijn of sites die praten over illegale of roofzuchtige producten. Met backlinks met spam is dat niet anders. Dit zijn links die teruggaan naar uw site vanaf plaatsen die u niet aan uw merk wilt koppelen. Het is meestal meer dan dat. Het is niet zomaar een enkele backlink van een willekeurige concurrent; het zijn irrelevante links van plaatsen die de reputatie van uw merk kunnen aantasten. Sommigen hebben dit soort spam-sites online beschreven als drie P’s: pornografie, farmaceutica en poker. We hebben dit soort reacties allemaal moeten verwijderen uit blogposts en reacties op sociale media. Uw website kan backlinks van dit soort plaatsen ontvangen en zoekmachines kunnen u bestraffen, vooral als u tonnen spamachtige backlinks begint te ontvangen. Als je nog nooit je backlinks hebt onderzocht, is dit het juiste moment. Gebruik onze backlinks-tool om een ​​lijst met backlinks naar uw site te krijgen. Lees ze door en je zult de spam-achtige berichten gaan opmerken. Wat kunt u doen als u die slechte backlinks met spam begint op te merken? Google raadt u aan eerst uw due diligence te doen om contact op te nemen met de websites waar uw backlinks vandaan komen en om verwijdering aan te vragen. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u de Google Search Console Disavow-tool gebruiken om de verwijdering van die links aan te vragen. Onthoud echter dat een of twee spamachtige links de SEO van uw site niet zullen vernietigen, dus behandel het dienovereenkomstig. Het algoritme van Google negeert dit soort slechte backlinks bij het beoordelen van uw SEO. Als u, of een SEO-specialist met wie u samenwerkt, echter een exorbitant aantal van deze backlinks vindt, is het misschien de moeite waard om ze af te wijzen.
2. Links van Link-Mill-websites
Link-mill-websites of betaalde link-schema’s zijn al jaren populair. Het is gemakkelijk te zien waarom. Ze brengen het aantal backlinks dat veel site-eigenaren denken nodig te hebben om hun SEO-spel te verbeteren. Het probleem is dat meer links niet altijd een goede zaak zijn, vooral niet als ze uit dubieuze bronnen komen, zoals link mills.
Over het algemeen hebben Google en andere zoekmachines eraan gewerkt om hun algoritmen minder manipuleerbaar te maken. Met andere woorden, ze willen niet dat de resultaten van zoekmachines naar de persoon gaan die de meeste backlinks heeft gekocht. Google noemt dit linkschema’s en kan links bevatten die zijn verdiend in ruil voor geld of andere bronnen. Dit geldt met name voor batches van links of voor het snel en eenvoudig bouwen van links. De kans is groot dat je allerlei kansen tegenkomt die in deze categorie vallen. Iedereen die tonnen backlinks belooft die uw SEO zeker snel voor contant geld zullen verbeteren, valt in deze categorie.

Grote hoeveelheden slechte backlinks van lage kwaliteit zijn het uiteindelijk niet waard. Zoekmachines worden steeds slimmer en hoe slim het nieuwste schema ook lijkt, het zal uiteindelijk worden ontdekt. Wat is het alternatief? In hetzelfde artikel over linkschema’s die hierboven zijn gelinkt, raadt Google aan om hoogwaardige marketinginhoud te maken. Links gaan niet over kwantiteit; het gaat om kwaliteit. Natuurlijk wilt u in de loop van de tijd consistente inhoud creëren, maar deze uitstekend houden. Wanneer u inhoud maakt die echte mensen willen lezen, zullen ze deze gaan delen en gebruiken als verwijzingen in hun inhoud. Dat is hoe natuurlijke backlinking van hoge kwaliteit gebeurt.
3. PR-vrijgavekoppelingen
Persberichten kunnen een bron van slechte backlinks zijn. Maar dat betekent niet dat elke gelegenheid voor een persbericht uw website zal bestraffen; het probleem is hoe u het doet. Google kondigde aan dat ze niet houden van persberichten die druipen van backlinks die geen waarde toevoegen. Maar hier zijn de details. Ja, u kunt nog steeds hoogwaardige nieuwsberichten maken en deze pitchen voor relevante nieuwsbronnen. U moet echter vermijden een persberichtpagina te vullen met tientallen trefwoord-zware links naar uw site en deze vervolgens naar tientallen nieuwsberichten te spammen. Het probleem doet zich echt voor wanneer merken dit herhaaldelijk doen en proberen backlinks op te bouwen om hun SEO te verbeteren. Het gaat erom dat je de zoekmachines probeert te manipuleren. SEO kost tijd. Proberen om het voor elkaar te krijgen met ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen, zoals het uitpompen van met links beladen persberichten, gaat gewoon niet werken. Zoekmachines zijn te slim geworden en zullen deze methoden negeren of bestraffen.
4. Links van sites die geen verband houden met uw branche
We hebben het vaak gehad over spamachtige en slijmerige backlinks, maar soms zijn slechte backlinks gewoon niet relevant voor uw bedrijf of waardevol voor uw lezers. Als u bijvoorbeeld een dierenwinkel in e-commerce heeft, kan een link van een dierenverzorgingssite nuttig zijn; deze is relevant voor uw publiek. Een link van een Italiaanse kaasmaker, niet zo veel. Niet elke backlink is geweldig als deze enorm irrelevant is of ergens vandaan komt dat niets te maken heeft met wat je doet. Ik heb het niet alleen over die drie P’s die we hierboven noemden. Wanneer u begint met het maken van backlinks naar uw website vanuit velden en industrieën die geen verband houden met de uwe, kan dit verwarring veroorzaken. Als veel backlinks afkomstig zijn van plaatsen die niets met uw merk te maken hebben (dwz met behulp van sleuteltermen die niets met uw merk te maken hebben), kan het in de war raken. Plots beginnen zoekmachines te denken dat niet-gerelateerde zoekwoorden relevant zijn voor uw merk, en u kunt beginnen te dalen in resultaten voor zoekwoorden die er echt toe doen. Op Mike.com schrijven we over alles wat met digitale marketing te maken heeft, inclusief hoe u een Instagram-bio kunt maken, hoe u backlinks kunt maken en zelfs hoe u uw mobiele site kunt helpen sneller te scoren. Als ik zou gaan schrijven over de beste hondenriemen, zou dat de zoekmachines waarschijnlijk in verwarring brengen. Ze zouden denken dat ik daarvoor zou moeten rangschikken en de ranglijst zou moeten verwateren voor termen waarvoor ik wel wil rangschikken. Hoe kunt u deze verhelpen? Als deze backlinks spam zijn, zoals we hierboven hebben besproken, hoef je je daar niet veel zorgen over te maken. Zoekmachines zijn slim genoeg om ze te negeren en u kunt ze indien nodig afwijzen.

Dit soort links zijn echter meestal gerelateerd aan uw contentmarketingstrategie. Als je bent begonnen met schrijven over een onderwerp dat helemaal niets met je merk te maken heeft, kun je veel backlinks ontvangen van andere plaatsen die aan dat onderwerp zijn gekoppeld. Zoekmachines kunnen zich daarop concentreren in plaats van op het primaire onderwerp van uw merk.

Als dit klinkt zoals jij, is het tijd om je merk weer op het goede spoor te krijgen. Begin met het verplaatsen van die niet-gerelateerde inhoud naar andere websites en bouw die reputatie op op een nieuw platform terwijl u meer inhoud maakt die relevant is voor uw branche.
5. Discussieforum en blogreactielinks
In de begintijd van internet waren discussieforums een ware rage. Zelfs in ons modernere online tijdperk bewijzen sites zoals Reddit dat discussieforums een populaire plek zijn om te chatten met anderen die geïnteresseerd zijn in vergelijkbare onderwerpen. Het is een geweldige manier om informatie te krijgen over je automodel, hoe je de nieuwste rage DIY kunt maken of om echt geeky te worden over een onderwerp waar je van houdt. Dus ga je gang en post en deel in forums die je enthousiast maken. Voer echte gesprekken. Dit zijn niet het soort activiteiten waarmee u wordt gepingd, zelfs niet met een backlink. Zoals we al eerder hebben besproken, vermijd manipulatiebewegingen met spam. U wilt voorkomen dat links willekeurig over het bord worden gegooid, bedoelde woordspeling. Zoals deze, op een van mijn berichten over hoe je je site sneller kunt laten laden: niet relevant, en die links zullen hun site helemaal niet helpen. Zoekmachines kunnen zien wanneer backlinks slechts trefwoorden zijn die zijn gevuld met links op forum na forum. Ze worden slimmer, dankzij AI en natuurlijke taalverwerking, en merken wanneer het geen gesprek is, maar een uitzending.
Als u backlinks naar uw site onderzoekt en u een batch van discussieforums vindt, kunt u deze afwijzen zoals we hierboven hebben besproken. Als iemand die u inhuurt dit soort links maakt, is het misschien tijd om te overwegen iemand nieuw aan te nemen.
Conclusie
Linkbuilding is een cruciale factor bij het bouwen van uw online marketingstrategie. U wilt een natuurlijk linknetwerk op internet maken om zoekmachines te vertellen waar uw merk over gaat en om te bewijzen dat u relevant bent voor uw doelmarkt. Om effectief te zijn, moeten backlinks organisch zijn en niet spam. Door slechte backlinks te identificeren en te verwijderen, kunt u op schema blijven om uw positie in zoekmachines te verbeteren.
Welke soorten backlinks heeft u nodig om te beginnen met het verwijderen van uw website?

Zie hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

  • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
  • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
  • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "5 soorten slechte backlinks die u niet wilt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*