De marketeersgids voor SlideShare

Het internet is een visuele plek. Met de afwezigheid van lichaamstaal, sociale signalen en hoorbare toon, is visuele inhoud de beste manier om met uw gebruikers te communiceren. Af en toe komt er een online platform langs dat het gemakkelijker dan ooit maakt om uw visuele inhoud op internet te presenteren. SlideShare is zo’n voorbeeld. Het platform voor het delen van presentaties heeft een eenvoudige en naadloze manier gecreëerd om visuele inhoud te promoten en tegelijkertijd gebruikersinteractie aan te moedigen. In dit bericht leren we je alles over SlideShare, hoe je het kunt gebruiken, waarom het belangrijk is voor marketeers en hoe je het kunt gebruiken om geweldige inhoud voor je bedrijf te maken. Laten we beginnen.
Wat is SlideShare?
SlideShare is een platform voor het delen van inhoud waarmee u mediapresentaties kunt uploaden en deze kunt delen op uw website of sociale mediaprofiel. Inhoud die compatibel is met het platform omvat presentaties, infographics, video’s en documenten. Hoewel SlideShare geen hulpmiddel is voor het bouwen van inhoud, werkt het wel met bestaande inhoudsindelingen zoals Google Slides, Adobe PDF, OpenDocument en Microsoft PowerPoint. SlideShare staat vooral bekend als een uitgebreid educatief hulpmiddel dat het gemakkelijk maakt om presentaties en webinars online weer te geven. Hier zijn enkele van de meest populaire manieren om SlideShare te gebruiken:

 • om online webinars of trainingsmateriaal te delen
 • als visualisatietool voor presentaties
 • om producten of diensten te promoten
 • om nieuwsbrieven weer te geven en nieuwe aanmeldingen aan te trekken
 • om visueel materiaal zoals gidsen of brochures te presenteren

Het bedrijf werd in 2012 overgenomen door LinkedIn en werd later gekocht door het abonnementsplatform voor audioboeken Scribd. SlideShare blijft gratis te gebruiken en stelt iedereen in staat een presentatie te maken om privé of openbaar te delen.

Waarom zou u SlideShare gebruiken voor marketing?
Voor marketeers biedt het gebruik van SlideShare een unieke en interactieve manier om inhoud online weer te geven. Door een presentatie toe te voegen aan uw blogposts, webpagina’s en feeds voor sociale media, creëert u een volledig nieuw inhoudstype om uw gebruikers te betrekken. Met SlideShare kunt u ook op een eenvoudige manier langere, complexere inhoud weergeven. Webinars of presentaties kunnen eenvoudig worden geüpload en weergegeven zodat gebruikers in hun eigen tijd kunnen doorklikken. Je kunt deze presentaties zien als een infographic met meer interactiviteit. Het is ook belangrijk op te merken dat SlideShare een gebruikersbestand van 80 miljoen heeft. De meeste gebruikers zijn zakelijke professionals en de meest gezochte tags zijn:

 • #markt
 • #bedrijf
 • #statistieken
 • #sociale media

SlideShare ontvangt ook 500 procent meer verkeer van bedrijfseigenaren dan Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube. Dit biedt een enorm voordeel voor B2B-marketeers die in contact willen komen met relevante doelgroepen.

5 strategieën om SlideShare te gebruiken voor marketing
Nu je begrijpt wat SlideShare is en waarom het belangrijk is voor marketeers, is het tijd om te leren hoe je een effectieve en succesvolle presentatie kunt maken. Hier zijn vijf stappen die u moet volgen bij het gebruik van SlideShare voor marketing.
1. Gebruik visuele inhoud
Iedereen die een PowerPoint-presentatie heeft gemaakt, weet dat ze niet te veel tekst moeten bevatten. Bij het opmaken van uw presentatie voor SlideShare is dit vooral belangrijk, omdat online lezers de neiging hebben om de focus te verliezen op inhoud met veel tekst. Een algemene regel die moet worden gevolgd bij het maken van elk type presentatie is de 5/5/5-regel:

 • 5 woorden per regel tekst
 • 5 regels tekst per dia
 • 5 dia’s met veel tekst op een rij

Houd uw lezers geïnteresseerd en betrokken bij uw SlideShare-presentatie door voornamelijk visuele inhoud te gebruiken en uw tekst kort en bondig te houden. Visuele metaforen kunnen ook worden gebruikt om de boodschap van uw presentatie verder te versterken. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een visuele metafoor.

2. Voeg een call-to-action (CTA) toe
Uw SlideShare-presentatie zou moeten werken als onderdeel van uw verkooptrechter en klanten door de fasen van voorlichting, opvoeding en overtuiging leiden. Om uw klanten effectief door deze fasen te loodsen, moet u call-to-action (CTA’s) in uw inhoud integreren. Een CTA kan een verzoek zijn om contact op te nemen met uw bedrijf of zelfs een link om een ​​gratis proefperiode te starten. U kunt uw klant ook vragen zich aan te melden voor uw e-maillijst of uw website te bezoeken. Wat u ook kiest, plaats het strategisch op een plaats waarvan u weet dat uw klant het zal zien. Gebruik ook een voordeel-vooruit-verklaring die uw klant laat zien hoe zij de waarde van hun klik zullen zien.

3. Houd uw presentatie kort en krachtig
Met het oog op de aandachtsspanne van de online lezer, is het belangrijk om uw presentatie kort te houden om ervoor te zorgen dat uw gebruikers betrokken blijven. Presentaties die te lang of te omvangrijk zijn, zullen de interesse van de lezer verliezen en leiden tot verloren leads voor uw bedrijf. Kortere presentaties zijn gemakkelijker te verteren en bieden een grotere kans dat een lezer uw definitieve CTA ziet. SlideShare heeft zelf opgemerkt dat kortere visuele inhoud het meest effectief is op zijn platform.

4. Gebruik pijnpunten van klanten om inhoudelijke beslissingen te nemen
De eerste stap bij het bepalen van het soort inhoud dat u in uw SlideShare moet publiceren, is inzicht krijgen in de pijnpunten van uw klanten:

 • Wat willen uw klanten van uw merk zien?
 • Wat voor soort inhoud vinden ze leuk?
 • Hoe kunt u uw relatie met hen versterken via SlideShare-inhoud?

Voordat u uw inhoud publiceert, voert u klantonderzoek uit om erachter te komen waar uw leads naar op zoek zijn en waarom. Als je eenmaal weet waar ze naar op zoek zijn, geef het dan aan hen. Het is echt zo makkelijk.
5. Gebruik trefwoorden in beschrijvingen en tags
SlideShare is uitgerust met presentatiebeschrijvingen en tags. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van deze functies bij het uploaden van uw inhoud. Het toevoegen van trefwoorden aan uw SlideShare-beschrijvingen en -tags zal uw SEO-inspanningen helpen en ervoor zorgen dat uw presentatie door de juiste mensen wordt gezien. Als u op zoek bent naar een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek, probeer dan Ubersuggest.
SlideShare voor marketingtips en best practices
SlideShare kan de beste vriend van een marketeer zijn als het correct wordt gebruikt. Hier zijn een paar praktische tips voor SlideShare om uw proces te begeleiden:

 • Afbeeldingen en lettertypen van bronkwaliteit: Omdat het zo’n visueel platform is, is het belangrijk dat je presentatie er professioneel en kwalitatief goed uitziet. Het gebruik van korrelige afbeeldingen of afbeeldingen van lage kwaliteit, moeilijk leesbare lettertypen of een slecht ontwerp zorgt ervoor dat gebruikers wegblijven van uw inhoud.
 • Maak uw presentatie eenvoudig en duidelijk: Zoals hierboven besproken, overdrijf het niet met tekst, dia’s of afbeeldingen. Uw gebruikers willen snelle en duidelijke informatie die ze gemakkelijk kunnen verwerken. Hoe eerder je ze geeft wat ze willen, hoe groter de kans dat je ze converteert.
 • Begin sterk: Zie je presentatie als een essay. U wilt uw scriptie aan het begin opzetten en uw boodschap voortdurend door uw dia’s heen bevestigen. Als het in het begin niet duidelijk is wat u probeert te zeggen, zullen gebruikers waarschijnlijk wegklikken en hun interesse verliezen. Begin uw presentatie met uw hoofdidee en sterkste beelden om uw lezer onmiddellijk te boeien.
 • Meet uw resultaten: Zoals alles in marketing, komt het allemaal neer op de cijfers. Maak gebruik van alle analytische krachten die tot je beschikking staan ​​en continu A/B-testen en optimaliseer je SlideShare-inhoud.

Voorbeelden van geweldige marketing SlideShares
Je bent bijna klaar om de SlideShare-wereld stormenderhand te veroveren! Hier zijn een paar succesverhalen om u op weg te helpen.
De merkkloof door Neutron LLC
The Brand Gap van Neutron LLC is een prachtig ontworpen SlideShare die de ingrediënten van enkele van ‘s werelds meest iconische merken verkent. Deze presentatie is succesvol omdat er gebruik wordt gemaakt van een sterk visueel ontwerp met een eenvoudige kopie om een ​​duidelijke, beknopte boodschap over te brengen. De gemoedelijke toon van de kopie nodigt lezers uit om door de presentatie te blijven gaan, eindigend met een duidelijke CTA aan het einde. Hoewel deze presentatie langer is dan we aanbevelen, komt Neutron LLC ermee weg vanwege het meesterlijke ontwerpwerk en de berichtgeving.

Hoe Google werkt door Google
Hoe Google werkt van Google is een creatieve en effectieve presentatie waarin wordt uitgelegd hoe Google als innovatief bedrijf opereert. Google gebruikte volledig originele en unieke illustraties om tijdens de presentatie duidelijke visuele metaforen te bieden. De merkkleuren van Google zijn aanwezig in elke dia, waardoor hun merk in de hoofden van de lezers wordt gecementeerd.

You Suck At Powerpoint van Jesse Desjardins
You Suck At Powerpoint van Jesse Desjardins is een humoristische ontwerppresentatie die je alles vertelt wat je fout hebt gedaan in je eerdere presentaties. Dit voorbeeld is gebaseerd op een visuele metafoor en is grappig, beknopt en duidelijk in zijn berichtgeving. Jesse vertelt je niet alleen wat je verkeerd hebt gedaan, maar hij vertelt je ook hoe je het kunt oplossen. Als je het zelf niet kunt, staan ​​zijn gegevens op de laatste dia.

SlideShare-bronnen

Een SlideShare-presentatie maken en delen
Klaar om je eerste presentatie te maken? Volg deze stappen!

 1. Maak een SlideShare-account aan De eerste stap bij het maken en delen van uw eerste SlideShare-presentatie is om u aan te melden voor een account. Als je een LinkedIn-profiel hebt, kun je je LinkedIn-account gebruiken om in te loggen. Als je nog geen LinkedIn-profiel hebt, moet je er een maken om het platform te gebruiken.
 2. Maak uw presentatie Wees bij het maken van uw presentatie consistent in het gebruik van lettertypen en kleuren.
  Het is altijd een goed idee om uw eigen merkmiddelen te gebruiken bij het maken van uw presentatie om samenhang in uw inhoud te waarborgen.
  Maak een intro- en outro-dia aan het begin en einde van uw presentatie en vergeet niet om een ​​CTA toe te voegen zodat uw klanten na de presentatie actief blijven.
 3. Upload uw presentatie Als u klaar bent met het maken van uw presentatie, is het tijd om deze naar de site te uploaden. U kunt uw presentatie uploaden als Google Slide, Microsoft PowerPoint of PDF.
  Met SlideShare kun je je presentatie plannen als je wilt dat deze op een bepaald tijdstip live gaat. Zodra het live is, moet u het op grote schaal promoten en delen via uw sociale kanalen om een ​​groot bereik te garanderen.

SlideShare Veelgestelde vragen
Hoeveel kost het om SlideShare te gebruiken? Het is voor iedereen gratis te gebruiken. Kun je geld verdienen met SlideShare? Niet direct, nee. SlideShare betaalt gebruikers niet voor advertenties en er is geen directe manier om geld te verdienen met zijn platform. Dat gezegd hebbende, door strategisch CTA’s en actiepunten op te nemen, kunt u een ROI halen uit de presentaties die u uploadt. Wat zijn de nadelen van SlideShare? Het biedt geen directe processen voor het genereren van inkomsten voor zijn gebruikers, en het bevat ook geen ingebouwde manier om analyses te meten. Wat is het verschil tussen SlideShare en PowerPoint? SlideShare is een online platform waarmee u uw presentaties via internet kunt delen. PowerPoint is gewoon een hulpmiddel voor het maken van presentaties.
SlideShare voor marketingconclusie
SlideShare is een hulpmiddel voor visuele inhoud waarmee u educatieve presentaties via internet kunt delen. Omdat online lezers snelle en efficiënte informatie willen, is dit een geweldige manier om uw publiek te betrekken en uw klanten door uw verkooptrechter te leiden.
Heb je succes gevonden met SlideShare?

Bekijk hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

 • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
 • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
 • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "De marketeersgids voor SlideShare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*