Hoe oude tweets te vinden

Als u op zoek bent naar een oude tweet, is er een gemakkelijkere manier om deze te vinden dan door gewoon door uw tijdlijn te scrollen. Deze gids leert u hoe.
Waarom het vinden van oude tweets belangrijk is
Er zijn een miljoen redenen waarom je misschien je eigen tweets of die van iemand anders wilt ontdekken. Misschien heb je vorig jaar een briljant zakelijk idee getweet, maar weet je niet meer wat het was. Misschien herinner je je dat je een bijzonder geestige opmerking hebt gemaakt en wil je zien hoeveel retweets het heeft gekregen. Het kan zelfs zoiets eenvoudigs zijn als zien waar je nu favoriete beroemdheid over tweette voordat ze beroemd werden. Het vinden van oude tweets kan ook een kwestie zijn van het redden van gezicht of het redden van uw reputatie. We hebben allemaal dingen gezegd waar we in het verleden niet trots op zijn. Het probleem is dat het internet permanent is, waardoor onvoorbereide opmerkingen moeilijk te ontsnappen zijn. We hebben allemaal verhalen gezien van vijfjarige tweets die terugkwamen om mensen te bijten en hun carrière te ruïneren. Het is beter om die tweets te vinden en ze voorgoed te verwijderen, hoe onschadelijk ze ook mogen lijken.
Hoe zoek ik naar oude tweets?
De meest voor de hand liggende manier om naar oude tweets te zoeken, is door terug te bladeren door uw tijdlijn. Afhankelijk van hoeveel u twittert, kan dit echter lang duren. Zelfs als je drie jaar lang maar één keer per dag hebt getweet, zijn dat meer dan 1000 tweets waar je doorheen moet scrollen. Gelukkig zijn er drie betere strategieën die u kunt gebruiken om oude tweets te vinden.
Gebruik de geavanceerde zoekfunctie van Twitter
De geavanceerde zoekfunctie van Twitter is de gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om te zoeken naar oude tweets op je eigen profiel of op het profiel van iemand anders. U kunt zoeken met meerdere filters, waaronder datum, trefwoord, plaatsen en accounts. Dat betekent dat u een exacte tweet kunt lokaliseren of meerdere tweets kunt vinden die allemaal aan dezelfde criteria voldoen. Begin door naar de geavanceerde zoekpagina te navigeren. Kies vervolgens waarnaar u wilt zoeken. Laten we zeggen dat we willen zien wat ik zei over linkbuilding in 2016. We beginnen met het typen van “linkbuilding” in de exacte zoekbalk voor zinnen. Voeg dan mijn account toe aan het accountgedeelte. Selecteer vervolgens het datumbereik. In dit geval zijn we op zoek naar tweets tussen begin en eind 2016. Voila. We krijgen een lijst van elke keer dat ik in een tweet over “linkbuilding” in 2016 sprak. Je kunt de criteria van het geavanceerde zoekfilter gebruiken om zo ongeveer elke gewenste tweet te vinden. U kunt het datumbereik gebruiken om te bepalen wat iemand op een specifieke dag heeft getweet. Je kunt het ook gebruiken om je eerste tweet ooit te vinden. In mijn geval kunnen we zien dat ik al vrij vroeg in maart 2007 lid werd van Twitter. Het vinden van mijn eerste tweet is net zo eenvoudig als teruggaan naar de geavanceerde zoekfunctie en de volgende filters toepassen:

 • Mijn account (@neilpatel)
 • Het datumbereik (1 maart 2007 – 31 maart 2007)

Twitter vermeldt de tweets niet in chronologische volgorde, maar het is gemakkelijk maar gemakkelijk om te zien wat mijn eerste tweet was. Het beste van de geavanceerde zoekfunctie van Twitter is hoe gemakkelijk het is om de parameters te wijzigen en een nieuwe zoekopdracht uit te voeren zonder terug te gaan naar de hoofdzoekpagina. In het bovenstaande voorbeeld kunnen we de zoekopdracht snel bewerken om erachter te komen waarover ik in maart 2020 heb getweet. Als uw oorspronkelijke parameters niet smal genoeg waren, kunt u gemakkelijk meer toevoegen aan de bestaande zoekopdracht. We kunnen bijvoorbeeld ‘coronavirus’ aan het begin van de zoekopdracht toevoegen om alleen tweets met betrekking tot de pandemie op te nemen. We kunnen in hetzelfde tijdsbestek ook zoeken naar tweets van iemand anders door ‘OF van:[Twitter handle]”Achter mijn naam. Laten we dit gebruiken om te zien wat mijn goede vriend Eric Siu te zeggen had.

Vraag Twitter om uw gegevens
De geavanceerde zoekfunctie van Twitter is niet de enige manier om het platform te gebruiken om je oude tweets te vinden. U kunt ook een archief van uw gegevens downloaden, zodat u in één keer toegang heeft tot al uw tweets. Ga naar ‘Instellingen en privacy’. Klik vervolgens op ‘Uw account’. Vervolgens “Download een archief van uw gegevens.” Voer uw wachtwoord in en klik op ‘Archief aanvragen’. U krijgt een melding zodra uw ZIP-bestand klaar is om te downloaden.

Gebruik een website van derden om uw oude tweets te verwijderen Verschillende websites van derden zullen al het harde werk doen om specifieke tweets voor u te vinden.
Al mijn tweets
All My Tweets is een snelle, gratis en gemakkelijke manier om al je tweets op één pagina te bekijken. Log in met je Twitter-account en je krijgt een compleet overzicht van je Twitter-activiteit.
Tweet Binder
Met Tweet Binder kun je een volledig rapport krijgen op elk Twitter-account, niet alleen op je eigen account. Dit is geweldig als u wilt weten waarover iemand anders in het verleden tweette of wilt begrijpen hoe hun activiteit op het platform in de loop van de tijd is veranderd.
TweetVerwijderen
TweetDeleter maakt gebruik van je Twitter-archief om het vinden en verwijderen van tweets ongelooflijk gemakkelijk te maken. Dit is een geweldige oplossing voor mensen die ontzettend veel tweeten en die hun archief misschien een beetje overweldigend vinden als ze het downloaden.
Moet ik mijn oude tweets verwijderen?
Nu je je oude tweets hebt gevonden, vraag je je waarschijnlijk af of je ze moet verwijderen. Helaas is er geen eenduidige manier om deze vraag te beantwoorden. Er is een goede zaak om al uw oude tweets te behouden, maar er is een even goed argument om ze te verwijderen (of op zijn minst de ergste te verwijderen). Laten we naar beide kanten van de medaille kijken om te zien of we tot een besluit kunnen komen.
Voordelen van het verwijderen van uw oude tweets
Het verwijderen van oude tweets geeft je een kans op een nieuwe start en kan ongewenste en negatieve publiciteit helpen voorkomen naarmate je publiek groeit. Hier zijn enkele van de beste redenen om oude tweets te verwijderen:

 • U wilt een nieuwe start op Twitter, maar u wilt uw e-mailadres niet wijzigen​ In dit geval is het wellicht het beste om alles te verwijderen.
 • Je bent van mening veranderd over een bepaald onderwerp​ Het veranderen van uw mening is een geweldige eigenschap, maar u wilt misschien niet dat iemand u een hypocriet noemt.
 • Je bent lid geworden van Twitter toen je een tiener was​ We waren allemaal gênant toen we jonger waren, maar het is het beste om elk bewijs van je jongere, dwaze zelf te verwijderen.
 • U wilt niet dat een nieuwe werkgever uw geschiedenis bespioneert​ Sommige werkgevers controleren de accounts op sociale media voordat ze iemand aannemen. Laat ze niets vinden dat ze niet leuk vinden.
 • Je bent van industrie veranderd​ Als u vroeger in e-commerce werkte, maar nu voor non-profitorganisaties werkt, is het misschien de moeite waard om oude tweets te verwijderen die geen verband houden met uw huidige vakgebied.

Als je het advies van een expert wilt, gelooft Katie Linendoll dat als je twee keer moet nadenken over een tweet, je deze gewoon moet verwijderen. “Als je aarzelt over een tweet en je denkt dat het misschien onvoorspelbaar is, in welke hoedanigheid denk je dan dat het een goed idee is om het daar te houden?” zij vraagt. “Het is verbijsterend voor mij, het is het gewoon niet waard.” Je bent ook niet de enige als je je tweets verwijdert. Volgens TweetDeleter is de activiteit in 2020 met 14 procent gestegen. De meest voorkomende reden waarom gebruikers hun tweets verwijderden, was “mijn feed opruimen voor potentiële werkgevers”. Andere populaire motieven waren onder meer ‘het wegwerken van gênante tweets’ en ‘een verandering van mening dan wat eerdere tweets vertegenwoordigen’.
Nadelen van het verwijderen van je oude tweets
Het verwijderen van uw oude tweets is echter niet per se het beste idee. Het verwijderen van uw tweets heeft een aantal aanzienlijke nadelen, vooral als u van plan bent een groot aantal te verwijderen.

 • Mensen kunnen het opmerken​ Het massaal verwijderen van al je oude tweets kan net zo erg zijn als ze niet verwijderen voor mensen met een grote aanhang. Hierdoor kunnen mensen speculeren over wat je in het verleden hebt gezegd, zelfs als je helemaal niets slechts hebt gezegd.
 • Verwijderde tweets zijn voorgoed verdwenen​ Er wordt geen tweet meer teruggekregen als je deze eenmaal hebt verwijderd, dus denk goed na of je bereid bent hem los te laten.
 • Het massaal verwijderen van tweets kan betekenen dat je sentimentele berichten kwijtraakt​ Oude afbeeldingen of een bericht aan een inmiddels overleden vriend kunnen een enorme sentimentele waarde hebben. Ik raad af om dit soort berichten waar mogelijk te verwijderen. Zelfs als u denkt dat u de tweet nu niet zult missen, kunt u in de toekomst van gedachten veranderen.

Het verwijderen van tweets kan een tweesnijdend zwaard zijn. Daarom geloof ik dat ik heel voorzichtig moet zijn met de tweets die je verwijdert. Maak je bijvoorbeeld geen zorgen over een typefout of commentaar op een overtuiging die op dat moment door heel veel mensen werd vastgehouden. Als je deze aanpak kiest, heb je misschien niet veel tijdlijn meer. Volg echter het advies van Katie Linendoll. Als je er twee keer over moet nadenken, verwijder het dan en ga verder. Het leven is te kort om je zorgen te maken over een enkele tweet.
Hoe oude tweets in bulk te verwijderen
U hoeft uw oude tweets niet een voor een te verwijderen. Met verschillende apps kun je alle (of een selectie) van je oude tweets automatisch verwijderen.
TweetGum
Met TweetEraser kun je je tweets snel en gemakkelijk filteren en verwijderen. Filter op trefwoord, hashtag of datum en begin met verwijderen. Er is een gratis versie van de tool, maar zware Twitter-gebruikers zullen waarschijnlijk de premium-versie nodig hebben die $ 9,99 kost.
TweetVerwijderen
Met TweetDeleter kun je niet alleen tweets zoeken; het laat je ze ook verwijderen. Je kunt het platform gebruiken om je oude tweets te crawlen en ze een voor een te verwijderen, of je kunt een auto-deleter instellen die je profiel crawlt en tweets automatisch verwijdert volgens vooraf bepaalde instellingen. Het beste van alles is dat je met TweetDeleter je verwijderde tweets in hun app kunt bewaren. U wilt misschien niet dat andere gebruikers ze meer zien, maar u kunt ze op elk gewenst moment opnieuw lezen. De standaardversie van TweetDeleter kost $ 3,99 per maand.
TwitWipe
Wilt u uw profiel volledig opschonen? Kies dan voor TwitWipe, waarmee je al je tweets in één keer verwijdert. Het is supereenvoudig te gebruiken, verwijdert uw tweets onmiddellijk en, het beste van alles, is gratis te gebruiken.
Conclusie
Het is niet altijd gemakkelijk om te vinden wat jij of iemand anders in het verleden heeft getweet, vooral als je een productieve tweeter bent. Regelmatig tweeten is een geweldige manier om uw persoonlijke merk en uw bedrijf te laten groeien, maar het kan het ook moeilijk maken om bij te houden wat u zei. Of u nu de geavanceerde zoekfunctie van Twitter gebruikt, al uw activiteit van het platform opvraagt ​​of een tool van derden gebruikt, door oude tweets te vinden, kunt u bepalen welke u wilt behouden en welke u wilt verwijderen.
Naar wiens oude tweets ga je als eerste kijken? Over welke gênante dingen heb je in het verleden getweet?

Zie hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

 • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
 • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
 • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "Hoe oude tweets te vinden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*