Hoe u geld kunt verdienen met OTT-platforms en video on demand

Als zakelijke of marketingprofessional moet u opletten wanneer de gewoonten van de consument veranderen. Misschien verandert er niets sneller of drastischer dan hoe mensen videocontent consumeren. Om van deze verschuiving gebruik te maken, moet u eerst twee van de meest voorkomende methoden voor videoverbruik begrijpen: video on demand (VOD) en over-the-top (OTT). We behandelen beide in deze gids.

Wat is video-on-demand (VOD)?
Video on demand (VOD) is een technologie waarmee kijkers videocontent kunnen bekijken waar en wanneer ze maar willen met een klik op een knop of tik op een touchscreen. VOD is ook populair omdat u inhoud kunt pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen – en, in tegenstelling tot dvd’s, kunt u een aflevering gemakkelijk starten vanaf het moment dat u deze stopte, in plaats van door een menu te zoeken. Kortom, het geeft kijkers volledige controle over wat ze consumeren en hoe ze het willen consumeren. Een van de meest populaire VOD-services is Netflix, dat begon als een dvd-mailingservice en de concurrentie voor bleef door vroegtijdig over te stappen op streaming.
Wat is OTT?
Over-the-top (OTT) is een manier om op verzoek van de gebruiker video- en filmcontent via internet te streamen. De belangrijkste reden voor deze ongebruikelijke naam, over-the-top, is dat het de traditionele media-distributiekanalen overstijgt en content rechtstreeks naar de consument distribueert via een internetverbinding. OTT-platforms werden populair gemaakt door streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Hulu, YouTube en meer.
VOD Vs. OTT – Wat is het verschil?
Een van de belangrijkste verschillen is het medium waarmee video-inhoud wordt geleverd.

 • VOD: Video on demand omvat het consumeren van media-inhoud die niet volgens een bepaald schema wordt afgespeeld of waarvoor een fysieke dvd, tape, enz. Nodig is.
 • OTT: Dit is strikt gestreamde inhoud, niet gedownload of anderszins offline opgeslagen, en kan media zoals video’s en online radioprogramma’s zoals podcasts bevatten.

Het andere grote verschil is dat VOD geen live-inhoud kan zijn, terwijl OTT dat wel kan, omdat VOD per definitie geen vast schema kan hebben. Live-inhoud kan later echter VOD worden als het online mag blijven voor toekomstige weergave. OTT is vaak VOD, maar niet altijd, en vice versa. Zoals je misschien al geraden hebt, zijn veel platforms, zoals YouTube, gecategoriseerd onder zowel VOD als OTT.
Zijn VOD en OTT geschikt voor mij?
Als je bereid bent om hard te werken om een ​​groot aantal hoogwaardige on-demand-inhoud te maken, vraag je je misschien af ​​of VOD of OTT iets voor jou is. Rekening houdend met het feit dat er overlapping is tussen de twee, volgen hier enkele voordelen van elke optie om u te helpen bepalen welke het beste bij uw behoeften past.
Voordelen van VOD
Met VOD kunt u on-demand inhoud aan gebruikers leveren, wat ongelooflijk populair is bij consumenten. Als gevolg hiervan kunt u via VOD sneller en gemakkelijker inkomsten genereren met uw merk. Deze methode is het meest geschikt voor op abonnementen gebaseerde bedrijven. Fitnesscoaches kunnen bijvoorbeeld VOD-platforms gebruiken om maandelijkse abonnementen aan te bieden voor fitnesslessen op aanvraag. VOD werkt ook goed voor merken die gebruik willen maken van sponsorovereenkomsten – in een oogwenk meer over deze methoden voor het genereren van inkomsten. Als u echter geld wilt verdienen met VOD, moet u beschikken over een grote inhoudsbibliotheek van hoge kwaliteit, dus zorg ervoor dat u een team heeft dat deze werklast aankan.
Voordelen van OTT
De kracht van OTT ligt in het gebruik van internet, waardoor OTT-platforms zowel video-on-demand-diensten als livestreaming kunnen aanbieden. Dit is essentieel voor merken die in hun bedrijfsmodel afhankelijk zijn van live-evenementen. Een goed voorbeeld is Wanderlust TV: als live-evenementen deel uitmaken van je marketingmix, is OTT de juiste keuze voor jou en je merk.
Hoe verdien ik geld met VOD- en OTT-platforms?
Als marketeer vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u VOD en OTT kunt gebruiken om inkomsten te genereren. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt profiteren van uw video-inhoud. M.OTT-reclame opzetten
Om aan de slag te gaan met OTT-advertenties, heb je het volgende nodig:

 • De juiste technologie: U kunt tools van derden gebruiken, zoals Google Ads, of u kunt een aangepaste oplossing laten ontwikkelen om aan uw specifieke OTT-advertentiebehoeften te voldoen.
 • Een publiek: OTT-advertenties hangen af ​​van een groot publiek, aangezien adverteerders doorgaans betalen op basis van kosten per mille (CPM).
 • Gegevens: Gegevens over de demografische gegevens van uw doelgroep zijn essentieel om adverteerders te helpen beslissen of uw platform hen een gezond rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) oplevert.

Je hebt drie opties om geld te verdienen met je OTT-platform: video-advertentienetwerken, directe advertenties en beursdeals. 1. Video-advertentienetwerken
Een van de snelste manieren om inkomsten te genereren met uw OTT, is door u aan te sluiten bij een videoadvertentienetwerk (VAN). VAN’s brengen je in contact met marketeers die op zoek zijn naar advertentieruimte. Het grootste nadeel van VANs is dat u de controle verliest over het type advertenties dat op uw platform wordt weergegeven. Als er iets aanstootgevend is, kan uw publiek u de schuld geven. VAN’s zijn echter handig omdat u niet zelf adverteerders hoeft te vinden, dus zorg ervoor dat u elke VAN die u in overweging neemt volledig onderzoekt en de kleine lettertjes leest voordat u ondertekent.
2. Directe reclame
Met directe reclame kunt u de controle krijgen over de soorten advertenties die u op uw OTT-platform weergeeft. Om dit te doen, moet u een aangepaste advertentieserver ontwikkelen om de advertenties te beheren die u op uw platform weergeeft. Als u de route voor direct adverteren volgt, moet u adverteerders vinden, rechtstreeks met hen onderhandelen en uw tarieven bepalen. Het is veel werk, zowel aan de zakelijke als aan de ontwikkelingskant. U kunt echter een beter rendement behalen omdat er geen tussenpersoon is. 3. Sponsoring deals
Net als in de tijd van televisie, houden OTT-sponsorovereenkomsten in dat een merk betaalt voor het recht om te adverteren voor een bepaald stuk inhoud. Er zijn veel manieren om uw gesponsorde berichten te bezorgen. U kunt het bijvoorbeeld in uw inhoud weven, het weergeven als banneradvertenties of het weergeven op startschermen. Een voordeel van sponsorovereenkomsten is dat ze uw advertentieroulatie kunnen vereenvoudigen omdat u slechts een paar sponsormerken hoeft te bedienen. Dat kan echter duur blijken te zijn als iemand ervoor kiest zijn sponsoring te beëindigen.
Inkomsten genereren met VOD
Net als OTT-advertenties heb je drie hoofdopties om inkomsten te genereren met VOD-inhoud: abonnementvideo op aanvraag (SVOD), transactionele video op aanvraag (TVOD) en door advertenties ondersteunde video op aanvraag (AVOD). 1. Abonnement Video on Demand (SVOD)
Abonnementsvideo op aanvraag (SVOD) is een van de meest populaire manieren om inkomsten te genereren met een VOD-platform. Het SVOD-model werkt door gebruikers een terugkerende vergoeding te laten betalen om toegang te krijgen tot uw inhoud. SVOD is vaak een van de meest winstgevende manieren om een ​​gestage stroom van inkomsten uit uw platform te genereren, zolang u inhoud heeft waarvoor mensen bereid zijn te betalen. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat de geschatte inkomsten en het gebruik van SVOD naar verwachting in de nabije toekomst zullen blijven groeien. Met SVOD kunt u verschillende toegangsniveaus creëren tegen verschillende prijsklassen, waardoor uw VOD-inhoud beschikbaar wordt voor een breder publiek. 2. Transactionele video op aanvraag (TVOD)
Transactionele video on demand (TVOD) is een methode om inkomsten te genereren waarmee gebruikers toegang hebben tot content op basis van pay-per-view. U heeft twee belangrijke manieren om TVOD aan uw klanten aan te bieden, namelijk:

 • permanente toegang tot een stuk inhoud kopen met een eenmalige betaling, zoals we vroeger deden met dvd’s
 • het huren van een stuk inhoud tegen lagere kosten dan de aankoop, maar met een beperkte toegangsperiode

Volgens Statista groeit de omzet op de TVOD-markt en zal naar verwachting in 2025 $ 12,150 miljoen bedragen. Met zo’n bedrag in dollars kan TVOD een aantrekkelijke optie zijn. 3. Door advertenties ondersteunde video op aanvraag (AVOD)
Een andere uitstekende manier om geld te verdienen met uw VOD-platform is het door advertenties ondersteunde video on demand (AVOD) -model. In tegenstelling tot SVOD en TVOD, waar gebruikers betalen om uw inhoud te bekijken, genereert het AVOD-model uitsluitend inkomsten van adverteerders. Uw gebruikers betalen geen cent. Hierdoor trekken dergelijke platforms vaak een groot publiek aan. Hoe werkt dit? Adverteerders betalen om advertenties in uw videostreams te plaatsen. In plaats van te betalen om uw inhoud te bekijken, zien kijkers een paar advertenties terwijl ze uw video-inhoud streamen. Een populair voorbeeld hiervan is de gratis versie van YouTube. Het AVOD-model biedt u twee opties:

 • aanmelden voor videoadvertentienetwerken
 • directe reclame

Hoe meer kijkers u heeft, hoe groter de kans dat u adverteerders vindt.
Welke platforms zijn het beste voor VOD en OTT?
Klaar om uw VOD-services te lanceren? Niet zo snel. U heeft eerst een VOD-hostingplatform nodig. Omdat er zo veel beschikbaar zijn, kan het een hele klus zijn om er een te kiezen. Trouwens, als u niet weet wat u doet, kunt u zich aanmelden voor een platform dat niet aan uw behoeften voldoet. Hier zijn een paar platforms om te overwegen.
1. Uscreen
Een van de grootste spelers op het gebied van VOD-hostingplatforms is Uscreen. Het platform is een van de meest betaalbare, waardoor zelfs kleine bedrijven hun diensten kunnen gebruiken. Voor $ 49 per maand krijg je toegang tot marketingtools, videohostingservices, prijsbeheer en meer.
2. Dacast
Dacast is een streamingoplossing die zowel VOD- als OTT-functionaliteit biedt. Ze zijn het meest geschikt voor zakelijke en professionele gebruikers en bieden hosting voor hoogwaardige video-uitzendingen en live streaming. Enkele van hun opvallende kenmerken zijn het genereren van inkomsten met video’s, robuuste beveiliging en API-integraties. Plannen beginnen al vanaf $ 39 per maand.
3. IBM Cloud Video
IBM Cloud Video biedt een uitgebreide reeks functies, waardoor u alles eenvoudig op uw behoeften kunt afstemmen. Omdat het echter heel veel functies heeft, kan het een uitdaging zijn om te navigeren. Dat maakt het het meest geschikt voor bedrijven met deskundige omroepen in hun team. IBM Cloud Video werkt tegen hogere prijzen dan de laatste twee opties, met een startersplan van $ 99 / maand. Dit zijn natuurlijk niet de enige drie die er zijn. Naast enkele van de bekende platforms die we hebben genoemd, kun je andere overwegen: Omdat de industrie snel groeit, kun je verwachten dat er nieuwe spelers op het toneel verschijnen.
Conclusie
Met de juiste inhoud, doelgroep en strategieën voor het genereren van inkomsten, hebben VOD- en OTT-inhoud het potentieel om uw inkomsten aanzienlijk te laten groeien. Ben je geïnteresseerd in het maken van een VOD / OTT-strategie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zo ja, kan helpen. Ons bureau biedt ook diensten aan zoals e-mailmarketing, SEO, contentmarketing en betaalde advertenties.
Heeft u ooit VOD of OTT gebruikt om inkomsten te genereren? Zo ja, wat was uw ervaring?

Zie hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

 • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
 • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
 • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "Hoe u geld kunt verdienen met OTT-platforms en video on demand"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*