Hoe u gesponsorde app-advertentiecampagnes uitvoert

Je hebt een app gemaakt. Nu hoef je er alleen maar verkeer naartoe te leiden. Als marketeer of maker van apps weet u misschien niet waar u moet beginnen met het stimuleren van app-downloads. Het is misschien niet zo moeilijk als u denkt. U kunt beginnen met het genereren van verkeer via een gesponsorde app-advertentiecampagne. Vraagt ​​u zich af wat een gesponsorde advertentiecampagne is en hoe u deze effectief kunt uitvoeren? Laten we bespreken wat u moet doen om aan de slag te gaan en uw kansen op succes te optimaliseren. Dit omvat het gebruik van een gesponsorde advertentiecampagne om verkeer rechtstreeks naar uw app te leiden via grote spelers zoals de Apple App Store en Google Play. We bespreken ook welke statistieken u wilt bijhouden en hoe u aantrekkelijke app-advertenties kunt maken om betrokkenheid en installaties te stimuleren. Laten we beginnen door precies uit te leggen wat een gesponsorde campagne voor app-advertenties is.
Wat is een gesponsorde app-advertentiecampagne?
Met gesponsorde advertenties kunt u advertenties voor uw app op dezelfde manier weergeven als voor elk ander product. Als adverteerder / maker betaalt u voor deze advertenties, en ze worden meestal gemarkeerd als ‘Gesponsord’ of ‘Advertentie’, zodat gebruikers ze in de zoekresultaten kunnen onderscheiden van gewone apps. Laten we Apple als voorbeeld gebruiken om dit verder uit te leggen. Wanneer u op het platform adverteert, worden uw app-advertenties bovenaan de zoekpagina in de online app store weergegeven. Gesponsorde advertenties verschijnen ook in andere apps. Afhankelijk van het netwerk dat u gebruikt, kunnen er enkele variaties zijn in de manier waarop advertenties worden weergegeven, en uw advertenties kunnen ook op meer dan één platform worden weergegeven.
Waarom zou u campagnes met gesponsorde app-advertenties moeten uitvoeren?
Er is geen twijfel over; het ontwikkelen en lanceren van een app is lastig. Het kost veel tijd en financiering, en dat is voordat je zelfs maar aan de marketingkant begint na te denken. Ongeacht de niche waarin u zich bevindt, wilt u echter installaties en interesse stimuleren. Daarom zou u moeten overwegen om een ​​gesponsorde app-campagne uit te voeren. Is het de moeite waard? Mogelijk. Niemand kan zeggen hoe goed uw betaalde advertenties zullen zijn en of deze zich op de lange termijn zullen terugbetalen. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele methoden die u kunt gebruiken om de weegschaal in uw voordeel te laten kantelen. Begin door ervoor te zorgen dat uw berichten in elke fase consistent zijn, van de eerste advertenties tot en met de installatie. Zorg er ook voor dat u uw publiek begrijpt en begrijpt wat de beste methoden zijn om hen te bereiken. Misschien vindt u het handig om te zien welke apps het beste presteren, zodat u weet of de uwe geschikt is. Zoek ten slotte naar mogelijkheden om uw klanten opnieuw te betrekken en opnieuw te targeten, en volg uw statistieken voortdurend. Ik zal later meer vertellen over de app-statistieken die u zou moeten volgen. Voordat ik verder ga met de volgende sectie, is iets anders waar u aan wilt denken, het budget van uw bedrijf en hoe ver het u waarschijnlijk zal brengen. In de Verenigde Staten kost het een adverteerder $ 2,07 voor elke iOS-app-installatie en $ 1,72 voor elke Google Play Android-installatie, dus zorg ervoor dat een betaalde campagne financieel zinvol is voor uw bedrijf.
Mobile Vs. Desktop-app-advertenties
Laten we het nu hebben over mobiele advertenties en desktopadvertenties, aangezien dit de twee belangrijkste manieren zijn om uw app-advertenties weer te geven. Met alleen al in de Verenigde Staten 260 miljoen smartphonegebruikers, is het logisch om u te concentreren op advertenties voor mobiele apps. U wilt mobiele gebruikers vangen terwijl ze onderweg zijn, en dit zijn de gebruikers die uw app waarschijnlijk zullen installeren. Als u mobiele advertenties weergeeft, worden deze weergegeven op tablets, wearables, mobiele en slimme apparaten en in andere apps als promotionele advertenties. U kunt uw Google Ads-account ook koppelen aan het Google Play-ontwikkelaarsaccount om advertenties weer te geven aan app-gebruikers zonder dat u zich opnieuw moet richten. Mobiele apps zijn goed voor personalisatie en het bereiken van uw doelgroep, terwijl uit onderzoek blijkt dat tablets een hogere conversieratio hebben dan desktops. Met desktops worden uw advertenties weergegeven op statische apparaten, zoals een laptop. Deze methode lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende manier om reclame te maken voor uw app, maar u moet ze niet volledig negeren. Sommigen pleiten voor het maken van de meest effectieve gesponsorde app-campagne, u moet beide typen uitvoeren om uw kansen op succes te vergroten.
App-advertenties weergeven in app-winkels
Het proces voor het weergeven van app-advertenties is afhankelijk van de app-winkels die u gebruikt. U kunt deze campagnes zelf uitvoeren of een bureau vragen om ze namens u uit te voeren. Hier zijn enkele van de meest spraakmakende opties en hoe u aan de slag kunt.
Apple App Store
Met winkels in 175 landen en regio’s en wekelijks een half miljard gebruikers, is Apple’s App Store the place to be. Om aan de slag te gaan met het adverteren van uw app, moet u een Apple Ads-account instellen als u dat nog niet heeft gedaan. U moet details zoals persoonlijke gegevens invullen, de voorwaarden van Apple accepteren en een betalingsmethode opgeven. Als u nog niet eerder een advertentie heeft opgezet, maakt Apple het hele proces gebruiksvriendelijk.

 1. Ga naar de pagina ‘Een app promoten’ in zoekadvertenties.
 2. Ga naar je accountdashboard. Selecteer de app die u promoot in de lijst. Bij Apple kun je maximaal 50 kiezen.
 3. Selecteer uw doelland en regio’s.
 4. Bepaal uw budget. Apple biedt soms een gratis $ 100 om u op weg te helpen.
 5. Geef een gedetailleerd overzicht van uw kosten per installatie. Apple stelt dat het een “max. CPI zal instellen op basis van wat we weten over uw app en wat andere ontwikkelaars bereid zijn te betalen om dezelfde gebruikers te bereiken.” U kunt dit echter wijzigen.
 6. Je bent klaar om te gaan!

Android App Store (Google Play)
Als u een gesponsorde advertentie op Google Play wilt, kunt u dit doen door een app-campagne te maken in Google Ads. Met de app-advertenties van Google kunt u zowel Android- als iOS-apps adverteren. Google helpt u door uw advertenties te optimaliseren, zodat uw doelgroep ze ziet en u uw advertenties niet hoeft te ontwerpen. Google doet dit voor u door het materiaal te gebruiken dat u in uw App Store-vermelding heeft. Als u Google gebruikt, kunnen uw app-advertenties worden weergegeven op Play, YouTube, Discovery en andere kanalen. In tegenstelling tot sommige andere sites heeft Google een behoorlijk langdurig proces, dus ik zal het zo eenvoudig mogelijk opsplitsen.

 1. Meld u aan of log in bij Google Ads. Als u nog geen account heeft, kunt u er online een aanmaken.
 2. Let op het paginamenu. Je vindt het aan de linkerkant. Kies ‘Campagnes’. Je ziet een blauwe knop met een wit plusteken in het midden. Klik daarop en selecteer ‘Nieuwe campagne’.
 3. U moet dan uw campagnedoelen instellen. In dit geval wordt dit ‘App-promotie’.
 4. Vervolgens vraagt ​​Google u om een ​​campagnesubtype. U kunt kiezen tussen ‘app-installaties’ en ‘App-engagement’.
 5. Kies uw platform (iOS of Android.)
 6. Je ziet dan een zoekveld. Hier voegt u de naam van uw app, de pakketnaam en de uitgever toe. Uw app zou dan in een lijst moeten verschijnen.
 7. Selecteer uw app en druk op “doorgaan”. Google suggereert: “Misschien wilt u in de naam aangeven dat dit een app-campagne is.” Als u dit doet, is uw app-campagne gemakkelijker te vinden als u er later naar moet verwijzen.
 8. Update locatie of taalinstelling. Wees voorzichtig bij het selecteren van doeltalen, want Google vertaalt uw advertenties niet voor u.
 9. Kies uw gemiddelde dagbudget.
 10. Ga naar ‘campagneoptimalisatie’. Hier kunt u de campagne optimaliseren, afhankelijk van de gebruikersacties die voor u het belangrijkst zijn.
 11. Vul uw doelbiedingen in. U hoeft dit niet te doen voor campagnes voor app-installatie.
 12. Stel uw campagnedata in.
 13. Kies een advertentiegroepnaam.
 14. Ga naar ‘Advertentie-items’. Voeg twee kopideeën toe (minimaal) en een idee voor een beschrijving. U kunt er maximaal vijf toevoegen.

Tips om effectieve app-advertenties te maken
Hoe schrijft u effectieve app-advertenties? Het helpt als u er op dezelfde manier over denkt als voor uw andere marketinginhoud. Met reguliere marketinginhoud zou u:

 • Maak een pakkende kop.
 • Geef een duidelijke, beknopte samenvatting met details over uw product (app) en de functies ervan.
 • Richt uw inhoud op uw ideale gebruiker.
 • Gebruik gemakkelijk te begrijpen, alledaagse taal.
 • Voeg trefwoorden en een oproep tot actie toe.

Houd er ook rekening mee dat de advertentieruimte beperkt is, dus u wilt dat uw boodschap nauwkeurig en gericht is, met de belangrijkste informatie als eerste. Hier zijn nog een paar tips voor het maken van een effectieve app-campagne.
Onthoud dat beeld alles is
Afbeeldingen zijn net zo belangrijk als tekst als u de aandacht van mobiele gebruikers wilt trekken. Kies een afbeelding die bij uw merk past en bij uw publiek past. Voeg indien mogelijk branding toe aan de afbeelding. Zorg er ook voor dat uw afbeeldingen consistent zijn met uw algehele stijl en toon, zodat ze naadloos in elkaar overlopen. Nog een laatste tip: gebruik altijd de aanbevolen afbeeldingsformaten voor elk platform waarop u verkoopt voor de beste resultaten.
Test en pas uw app-advertenties aan
Als u wilt zien wat werkt, moet u verschillende advertenties testen om de resultaten te vergelijken wanneer u begint met adverteren. Overweeg om te testen:

 • beeld
 • app beschrijving
 • targeting-opties

Het uitvoeren van A / B-campagnes kan u helpen beter te begrijpen welke advertenties het beste aansluiten bij uw publiek. Test in de loop van de tijd en blijf aanpassen totdat u de resultaten krijgt waarnaar u streeft.
Houd de doelstellingen van uw app-advertenties in gedachten
Het belangrijkste is dat u weet wat uw doelstellingen zijn. Wees duidelijk over wat u met uw advertenties wilt bereiken, wat u wilt dat gebruikers doen, en zorg ervoor dat uw gesponsorde app-advertenties dit duidelijk overbrengen. Als het bijvoorbeeld uw doel is om gratis downloads te genereren en later betaalde add-ons te pushen, concentreer u dan op de functies in uw gratis versie.
Bijhouden van app-advertentiestatistieken
Als u wilt weten of uw campagne met gesponsorde advertentie-apps de gewenste resultaten oplevert, moet u uw advertentiestatistieken bijhouden. Als je een opfriscursus wilt, ik heb dit onderwerp eerder behandeld. Het kan echter zijn dat er andere zijn waarop u zich wilt concentreren, zoals:

 • Conversiepercentage van de App Store: Dit is afhankelijk van het platform, uw categorie, verkeerstype en advertentiekwaliteit.
 • CPC: Uw CPC-tarief is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het door u gekozen platform en advertentieplaatsing.
 • Dagelijkse en maandelijkse gebruikers: Deze statistieken, ook bekend als DAU en MAU, helpen u te begrijpen hoe vaak uw klanten uw app opnieuw bezoeken.
 • Rendement op investering: Zijn gesponsorde app-campagnes de kosten waard? Zorg ervoor dat u de inspanningen voor het testen van uw advertenties, de kosten per klik van uw advertenties en de kosten voor het ontwikkelen en op de markt brengen van uw app meetelt.
 • Groeipercentages van gebruikers: Dit zal u helpen te zien of uw publiek groeit.
 • App store-rangschikking: Deze statistiek is essentieel om te zien of uw app scoort voor een zoekwoord en de zichtbaarheid ervan.

Conclusie
Het bouwen van een app is één ding, maar het kan een uitdaging zijn om bezoekers te trekken. Een effectieve campagne met gesponsorde app-advertenties kan meer bezoekers trekken en meer installaties genereren. Zelfs als je er nieuw bent, is het hele proces gebruiksvriendelijk. Met slechts een paar stappen bent u klaar om aan de slag te gaan. Om uw resultaten te maximaliseren, moet u uw app-advertenties zorgvuldig samenstellen en uw statistieken bijhouden, zodat u aanpassingen kunt maken. Hiermee kunt u uw campagnes optimaliseren en resultaten behalen. Zodra u begint met downloaden, moet u uw gebruikers aanmoedigen om app-recensies achter te laten en optimalisatie-inspanningen voor de app store te implementeren om uw publiek te laten groeien.
Voer je gesponsorde app-campagnes uit? Welke strategieën hebben u het meest geholpen?

Zie hoe mijn bureau enorme hoeveelheden verkeer naar uw website kan leiden

 • SEO – ontgrendel enorme hoeveelheden SEO-verkeer. Zie echte resultaten.
 • Contentmarketing – ons team maakt epische inhoud die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer trekt.
 • Betaalde media – effectieve betaalde strategieën met duidelijke ROI.

Boek een gesprek

Be the first to comment on "Hoe u gesponsorde app-advertentiecampagnes uitvoert"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*